Sodankylän hyvinvointikeskus

Sodankylän hyvinvointikeskus on tunnistettava ja omaleimainen mutta pröystäilemätön rakennus, joka tukee tehokasta terveydenhuoltotoimintaa ja edistää kuntalaisten hyvinvointia. Suunnittelun lähtökohtana on hyvinvointikeskuksen toiminnallisuus ja asiakaslähtöisyys. Rakennus kokoaa kunnan sosiaali- ja terveydenhoidon toiminnot yhden katon alle.

Rakennuksessa on kaksi kerrosta. Ensimmäisessä kerroksessa on akuutit toiminnot, diagnostiikan tilat, kuntoutusosasto ja tukitoimintoja. Toiseen kerrokseen sijoittuu perhepalvelukeskus, työterveys ja hammashoitola.

Sodankylän hyvinvointikeskuksen arkkitehtuurin teemat ammentavat lappilaisesta luonnosta. Rakennuksen hahmo, värit, valaistus ja kuva-aiheet toistavat paikkakuntalaisille tärkeitä luontoaiheita. Muun muassa revontulet ovat innoittaneet betonijulkisivujen rytmikästä uritusta, jota korostetaan niin ikään revontulista värinsä ja rytminsä lainaavalla vaihtuvalla valaistuksella.

 

  • Tilaaja: YIT Talo Oy, Sodankylä
  • Uudisrakennus, 6790 brm², 2017–