Salmisaaren liikuntakeskus

Salmisaaren liikuntakeskus sijoittuu voimalaitoksen entisen hiilivaraston paikalle rakennetun toimistoalueen eteläreunalle. Rakennus toimii rajamuurina toimistojen ja voimalaitoksen välissä.

Rakennuksessa on kuudessa kerroksessa yli kymmenen eri käyttäjää ja toimijaa, esimerkiksi jäähalli, kuntosaleja, keilahalli, ravintoloita, kiipeilykeskus ja tanssistudio. Pääaulan viereen on sijoitettu Suomen korkein, 32 m korkea, kiipeilyseinä. Se avautuu useampaan kerrokseen, mikä helpottaa asiakkaiden orientoitumista suuressa rakennuskompleksissa.

Rakennuksen pääasiallinen julkisivumateriaali on corten-teräs. Sisäänkäyntijulkisivulla on materiaalina käytetty poltettua savitiiltä ja lasia. Ylimpien kerrosten ja pääsisäänkäynnin puolella olevan seitsemän metriä syvän ulokkeen julkisivumateriaalina on tummansininen profiilipelti. Poikkeuksellisen suuret, jopa yli 10 metrin kerroskorkeudet, ovat asettaneet erityisiä vaatimuksia tilasuunnittelulle. Pitkät jännevälit ovat myös johtaneet epätavallisen järeisiin jopa lähes kolme ja puoli metriä korkeisiin teräsristikoihin. Teräsrungon ilmavuuden ansiosta korkeat ristikot tekevät tiloista juhlavan avaria.

 

  • Tilaajana Koy Salmisaaren Liikuntakeskus, Helsinki
  • Uudisrakennus, 22 193 brm², 2010