Pyhäjärven uusi terveyskeskus

Pyhäjärven uusi terveyskeskus syntyi tarpeeseen vanhan terveyskeskuksen sisäilmaongelmien vuoksi. Uusi terveyskeskus rakennettiin vanhan vuonna 1974 rakennetun rakennuksen viereen, joka puretaan.

Terveyskeskuksen toimintojen lisäksi rakennukseen sijoittuu hammashuollon yksikkö, laboratoriopalvelut, neuvola, röntgen, akuuttivuodeosasto sekä työterveyshuolto. Rakennukseen sijoittuu lisäksi kotihoidon ja mielenvireyskeskuksen toiminnot.

Sisätilojen neutraalien valkoisten seinien ja harmaiden lattioiden tehosteena on käytetty lämpimiä puun, oranssin, koivunvihreän ja sitruunan keltaisen sävyjä. Asiakkaiden viihtyvyyttä lisäämään on myös potilashuoneiden potilaspaneelien yläpuolelle ja odotustilojen seinille asennettu koko seinän kokoisia luontoaiheisia valokuvia, jotka on ottanut Pyhäjärvinen ilmakuvausta harrastava Jari Kokkonen.

 

  • Tilaajana Pyhäjärven kaupunki, Pyhäsalmi
  • Uudisrakennus, 4 620 brm², 2014-
  • Arkkitehtisuunnittelu Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy