HUS, Lohjan sairaalan psykiatrian uudisrakennus

Lohjan sairaalan psykiatrian uudisrakennus sijoittuu nykyisen sairaalarakennuksen koillispuolelle ja se liittyy nykyiseen sairaalarakennukseen yhdyskäytävällä sekä 0-kerroksessa että 1. kerroksessa.

Tilat on sijoitettu L-malliseen rakennusmassaan kahteen maanpäälliseen kerrokseen sekä kellarikerrokseen. Kellarikerroksessa on teknisiä ja huoltotiloja sekä väestönsuojatilat, joita käytetään henkilökunnan sosiaalitiloina. Psykiatrian avohoitotoiminta sekä päihdepalvelut sijoittuvat 1. kerrokseen. Uudisrakennuksen 24-paikkainen vuodeosasto sijoittuu 2. kerrokseen, jossa potilashuoneet ovat yhden hengen huoneita. IV-konehuoneet sijaitsevat rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Tämä rakennushanke on HUS:n energiatehokkuuden kärkihanke. Energiamuodoksi on valittu maalämpöjärjestelmä, joka tuottaa uudisrakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergiasta suurimman osan.

 

  • Tilaajana HUS-Kiinteistöt Oy, Lohja
  • Uudisrakennus, 5 713 brm², 2017