Hiukkavaaran monitoimitalo

Oulun kaupunki järjesti Hiukkavaaran monitoimitalosta arkkitehtikilpailun, jonka voittaneeseen ehdotukseen kokonaisuus perustuu. Hankkeen toteutusmuotona on integroitu projektitoimitus (IPT).

Pääjulkisivu rajaa keskeistä kaupunkitilaa, osana Hiukkavaaran ydinalueen kaupunkirakennetta. Rakennus muotoutuu välittäväksi tekijäksi tiiviin kaupunkirakenteen ja keskuspuiston väliin. Keskusaula on rakennuksen kokoava liikennetila, johon on lyhyt etäisyys kaikkialta. Aula toimii lisäksi ruokalana, kokoontumistilana ja työskentelytilana. Suunnitteluratkaisun tavoitteena on ollut saada aikaan tilakokonaisuus, joka mahdollistaa uusien oppimiskäsitysten mukaisen opetuksen, unohtamatta monikäyttöisyyttä ja tilojen muunneltavuutta.

Ensimmäinen kerros on yhteisön kerros. Aulaan liittyvät liikunta-, nuoriso- ja työpajatilat, jotka ovat koulu- ja kaupunkiyhteisön käytössä myös iltaisin. Lisäksi ensimmäisessä kerroksessa ovat 1-2 luokan oppilaat, esiopetus ja päiväkoti. Muodostuva Art House -kokonaisuus avautuu aulaan lasiseinien kautta ja tarjoaa kulkijalle kurkistuksen työskentelytiloihin. Toinen kerros on luonteeltaan yksityisempi oppimisen kerros, jonne sijoittuvat pesimäalueiden lisäksi oppilashuollon tilat sekä hallinto- ja henkilöstötilat.

 

  • Tilaajana Liikelaitos Oulun Tilakeskus
  • Uudisrakennus, 11 500 brm², 2015-
  • Alikonsulttina Sisustusarkkitehtitoimisto Ervasti Ky