Dentopolis

Dentopolis kokoaa hammaslääketieteen opetuksen, tutkimuksen ja hoidon yhteen rakennukseen Oulun Kontinkankaan kampukselle. Rakennukseen sijoittuvat Oulun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen opetus-, tutkimus- ja työtilat, Oulun kaupungin keskitetty hammashoitola, erikois- ja oikomishoitojen yksikkö ja opetushammashoitola sekä Oulun Ammattikorkeakoulun suuhygienistien harjoittelutilat.

Rakennus on suunniteltu tukemaan uusia toimintamalleja. Hoitohuonerivit muodostuvat hoitosolujen ympärille, mikä mahdollistaa hammaslääkärien monihuonetyöskentelyn ja laaja-alaisen yhteistyön. Yliopiston opetustilat mahdollistavat uudenlaisen simulaatio-opetuksen, mikä valmentaa opiskelijoita hyviin kädentaitoihin. Rakennuksen kaikki toimistotilat ovat viihtyisiä ja rauhallisia, yhteistyötä tukevia monityötiloja.

Sisätiloja rytmittävät korkeat aulatilat ja avarat odotustilat. Niiden puuverhous tuo tiloihin rauhallisuutta ja arvokkuutta. Reipasta mutta hallittua väripalettia on käytetty hoitohuonekäytävillä, jossa raikkaat värit rohkaisevat ja piristävät hoitolan asiakkaita. Tilojen akustiset ratkaisut vaimentavat tehokkaasti hammasporien pärinää ja tilat ovat rauhallisia ja miellyttäviä.

 

  • Tilaajana Suomen yliopistokiinteistöt, Oulu
  • Uudisrakennus, 10 189 brm², 2016
  • Alikonsulttina VSU maisema-arkkitehdit Oy