Eläinlääkärikeskus Animwest

Eläinlääkärikeskus Animwest sijoittuu hahmoltaan ja ilmeeltään sopuisasti osaksi raviradan rakennusryhmää. Asiakassisäänkäynnit ovat sijoitettu selkeästi rakennuksen pääjulkisivulle. Istutusalue jakaa suureläinpuolen sisäänkäynnin erilleen rakennuksen pääovesta, josta on kulku kunnallisiin eläinlääkäritiloihin, pieneläinklinikkaan ja toimistotiloihin. Toisessa kerroksessa sijaitsevat toimistot ovat vapaasti jaettavissa olevaa hallimaista tilaa ilman keskialueen pilareita.

Julkisivuosat on sommiteltu vaakasuuntaisiksi sopimaan viereisiin rakennuksiin. Pääasiallinen materiaali on PVDF-pinnoitettu kuumasinkitty teräspelti. Suureläinten liikutteluun käytetyillä alueilla julkisivupinta on betonia tai puuta. Betonijulkisivuja on elävöitetty graafisella betonilla toteutetuilla rakennuksen toimintaa kuvaavilla aiheilla. Rakennuksen väriskaala on pääosin neutraali; poikkeuksen muodostaa kaakkoisjulkisivun auringonsuojasäleikkö, jota piristää vihreä polttoväri.

 

  • Tilaajana KOy Seinäjoen Animwest, Seinäjoki
  • Uudisrakennus, 2 500 brm², 2014