top of page

Ylikylän kouluYlikylän yhtenäiskoulu on noin tuhannen oppilaan peruskoulu Kempeleessä. Hankkeessa rakennettiin uudet yläkoulun oppimistilat ja laajennettiin kädentaito- sekä keittiö- ja ruokailutiloja. Laajennukseen sijoittuu myös pieni alueellinen terveyskeskus hammashoitoloineen.


Rakennuksen vanhimmat osat ovat 1970-luvulta, mutta alakoulua on laajennettu sen jälkeen pariin kertaan. Uusi laajennus liittyy alakouluun ruokalan kautta, jota korotettiin kahden kerroksen korkeuteen nousevaksi. Laajennus jatkaa vanhan koulun mittasuhteita ja rakennetta, kuitenkin vanhasta erottuen. Uudispuolella rakennuksen tiukka muoto vapautuu ja kääntyy aulatilanakin toimivan ruokalan ympärille viuhkamaisesti kolmeksi oppitilasiiveksi. Jokaisen oppilassiiven keskuksena on aulamainen keskeistila.


Alakoulun vanhojen rakennusvaiheiden julkisivut ovat sävyltään vaaleita ja beigejä. Uudisrakennuksen pääasialliseksi julkisivumateriaaliksi valittiin valkoinen poltettu tiili. Lisäksi erityisesti sisäänkäyntisyvennysten verhouksena käytettiin myös värillistä julkisivulevyä ja puuta. Laajennus ja vanha osa muodostavat näin yhtenäisen kokonaisuuden.


  • Valmistumisvuosi 2011

  • Tilaaja Kempeleen kunta

  • Laajuus 5 600 m²

bottom of page