Tampereen teknillinen lukio


Tampereen teknillinen lukio, on uudenlainen konsepti jossa lukiokoulutus ja ammatillinen oppilaitos toimivat samalla kampusalueella. Lukiorakennukseen sijoittuu myös ammattiaineiden teoriaopetustiloja. Lukion ja ammatillisen opetuksen tilat ja opetusohjelmat limittyvät.


Teknillinen lukio sijaitsee nykyisellä Tampereen ammattiopiston kampusalueella, nykyisen päärakennuksen yhteydessä. Hankkeeseen sisältyi tiloja myös koko kampusalueen ja ammattiopiston tarpeisiin. Ruokalan ja oppilashuollon tilat sekä ammattilukio-opetuksen ja ammatillista opetusta tukevien aineiden opetustilat laajenevat.


Teknillisen lukion rakennus kompakti nelikerroksinen neliapila, jossa apilan yhteen lohkoon sijoittuu aina yksi opetussolu. Ratkaisu osoittautui energiatehokkaaksi ja taloudelliseksi. Ulkovaippaa on vähän suhteessa hyötyalaan ja varsinaista käytävätilaa ei ole käytännössä ollenkaan. Ratkaisu mahdollistaa tilaohjelman puitteissa tavallista väljemmät oppilas- ja oleskeluaulatilat. Noppamaisen rakennuksen keskellä on halkaisu joka tuo oppilasauloihin luonnonvaloa, sekä mahdollistaa näkymät talon läpi ja viereiselle lammelle.


  • Tilaajana Tampereen Tilakeskus liikelaitos, Tampere

  • Uudisrakennus, 5 900 brm², 2014

  • Peruskorjaus, 600 brm², 2014

  • Alikonsulttina Sisustusarkkitehtitoimisto Ervasti Ky

OULUSSA
Kauppurienkatu 12b

90100 Oulu

HELSINGISSÄ
Bulevardi 5 A 10

00120 Helsinki

LASKUTUSOSOITE

Paperilaskut:

Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

PL 46375

00063 LASKUNET

Verkkolaskut:

Y-tunnus 2557243-5

Verkkolaskuosoite 003725572435

Operaattori OpusCapita Group Oy
OVT-tunnus E204503

AAA Luottoluokitus | RALA-pätevyys | ATL jäsenyys