top of page

Tampereen teknillinen lukioTampereen teknillinen lukio, on uudenlainen konsepti, jossa lukiokoulutus ja ammatillinen oppilaitos toimivat samalla kampusalueella, ja lukion ja ammatillisen opetuksen tilat ja opetusohjelmat limittyvät. Teknillinen lukio sijaitsee Tampereen ammattiopiston kampusalueella.


Teknillisen lukion rakennus on kompakti nelikerroksinen, neliapilan muotoinen rakennus, jossa yhteen lohkoon sijoittuu aina yksi opetussolu. Ratkaisu on energiatehokas ja taloudellinen: ulkovaippaa on vähän suhteessa hyötyalaan ja varsinaista käytävätilaa ei ole käytännössä ollenkaan. Ratkaisu mahdollistaa tilaohjelman puitteissa tavallista väljemmät oppilas- ja oleskeluaulatilat. Noppamaisen rakennuksen keskellä on halkaisu, joka tuo oppilasauloihin luonnonvaloa, sekä mahdollistaa näkymät talon läpi ja viereiselle lammelle.


Hankkeessa suunniteltiin myös tiloja koko kampusalueen ja ammattiopiston tarpeisiin. Ruokalan ja oppilashuollon tilat sekä ammattilukio-opetuksen ja ammatillista opetusta tukevien aineiden opetustiloja laajennettiin.


  • Valmistumisvuosi 2014

  • Tilaaja Tampereen Tilakeskus liikelaitos

  • Laajuus Peruskorjaus 600 brm² Uudisrakennus 5 900 brm²

  • Alikonsulttina Sisustusarkkitehtitoimisto Ervasti Ky

bottom of page