Savilahden kampus


Savilahden kampus on Savon ammattiopiston uusi pääkampus. Rakennuksessa tulee päivittäin opiskelemaan yli 2000 opiskelijaa ja työskentelemään noin 370 henkilökunnan jäsentä. Monialaiseen kampukseen sijoittuvat mm. hyvinvointialat, liiketalous, matkailu- ravitsemis- ja elintarvikeala, tietojenkäsittely ja tietoliikenneala, sähkö- ja automaatioala, autoala, kone- ja tuotantotekniikka, laboratorioala, prosessiala, turvallisuusala sekä tutkintoon valmistava koulutus.


Rakennus on suunniteltu ammatillisen koulutuksen reformin periaatteita palvelevaksi. Asiakaslähtöisyys, joustavuus ja yksilöllisyys ovat olleet tärkeitä suunnittelun lähtökohtia. Rakennuksen sydämenä on kaikille avoin aulan, ravintolan ja bistron muodostama kokonaisuus, jonka läheisyyteen sijoittuvat kaikkein julkisimman tilat kuten asiakaspalvelutilat ja myymälä. Rakennuksen suunnittelun yhtenä tärkeänä lähtökohtana on ollut rakennuksen toimintojen näyttäminen sekä ulospäin että rakennuksen keskeisiin oleskelu- ja liikennetiloihin.


Savilahden kampus sijaitsee erittäin näkyvällä paikalla uuteen Savilahden kaupunginosaan saavuttaessa. Rakennuksen hahmo koostuu tiiliverhoilluista toisiinsa kytkeytyvistä, polveilevista massoista, jotka päättyvät suuriin lasiseiniin. Massoittelun yhtenä tavoitteena on ollut varmistaa runsas päivänvalon saanti sisätiloihin ja toisaalta muodostaa vaihtelevia tilasarjoja.


Valmistuessaan rakennuksesta tulee Suomen suurin Joutsenmerkitty rakennus ja se täyttää Sisäilmayhdistys ry:n Terve Talo -kriteerin. Rakennuksen energialuokka on A.


  • Tilaaja Savon koulutuskuntayhtymä

  • Valmistumisvuosi 2019-

  • Laajuus 26000 brm²