top of page

Savilahden kampusSavilahden kampus on Savon ammattiopiston uusi pääkampus. Rakennus on suunniteltu yli 2000 opiskelijalle ja noin 370 työntekijälle. Monialaiseen kampukseen sijoittuvat muun muassa hyvinvointialat, liiketalous, matkailu- ravitsemis- ja elintarvikeala, tietojenkäsittely ja tietoliikenneala, sähkö- ja automaatioala, autoala, kone- ja tuotantotekniikka, laboratorioala, prosessiala, turvallisuusala sekä tutkintoon valmistava koulutus. Rakennus on suunniteltu palvelemaan ammatillisen koulutuksen reformin periaatteita. Asiakaslähtöisyys, joustavuus ja yksilöllisyys ovat olleet tärkeitä suunnittelun lähtökohtia. Rakennuksen sydämenä on kaikille avoin aulan, ravintolan ja bistron muodostama kokonaisuus, jonka läheisyyteen sijoittuvat julkisimmat tilat, kuten asiakaspalvelutilat ja myymälä.


Savilahden kampus sijaitsee näkyvällä paikalla uuteen Savilahden kaupunginosaan saavuttaessa. Rakennuksen julkisivut koostuvat tiiliverhoilluista toisiinsa kytkeytyvistä polveilevista massoista, jotka päättyvät suuriin lasiseiniin. Massoittelun yhtenä tavoitteena on ollut varmistaa runsas päivänvalon saanti sisätiloihin ja vaihtelevien tilasarjojen muodostaminen.


Valmistuessaan rakennuksesta tulee Suomen suurin Joutsenmerkitty rakennus ja se täyttää Sisäilmayhdistys ry:n Terve Talo -kriteerin. Rakennuksen energialuokka on A.


  • Valmistumisvuosi 2019-

  • Tilaaja Savon koulutuskuntayhtymä, Kuopio

  • Laajuus 26000 brm²

bottom of page