top of page

Ryhmäkoti "Konttilan Tupa"Ryhmäkoti Konttilan tupa sijaitsee Oulaisten keskustasta itään päin johtavan Oulaistenkadun ja siitä erkanevan Kuntotien liittymässä. Rakennus on vanhuksille tarkoitettu 22-paikkainen ryhmäkoti. Asuintilojen lisäksi ryhmäkoti sisältää asukkaiden yhteis- ja aputilat sekä henkilökunnan tilat toimistoineen.


Rakennus on H-kirjaimen mallinen. Sen kaksi pitkittäistä asuinsiipeä on yhdistetty poikittaisella yhteistiloja sisältävällä rakennusmassalla. Asuinsiipien keskikäytäviä rytmittävät väritys ja asuntojen sisäänkäyntien kohdilla sisäänvedot. Yhteistiloista on käynti katetulle terassille ja sieltä betonikivipintaisen sisäpihan kautta oleskelupihalle, jossa on tukikaiteilla ja penkeillä varustettu reitti vanhusten ulkoilua varten.


Rakennuksen katon poikittainen harja nousee korkealle tuoden talolle ryhtiä ja persoonallista ilmettä. Julkisivun puuverhoilussa on käytetty punaista rimalaudoitusta ja väliosassa kellertävän ruskeaa kuultokäsiteltyä vaakalaudoitusta. Rakennuksen vesikatto on tummanharmaata konesaumattua peltiä.


  • Valmistumisvuosi 2015

  • Tilaaja Oulaisten kaupunki

  • Laajuus 1186 brm²

bottom of page