top of page

Resiina-kortteli
As Oy Oulun Resiina ja As Oy Oulun Viskaali muodostavat ensimmäisen toteutusvaiheen, 2014-2015, Oulun keskustan Rautatienkadun ja junaradan väliin sijoittuvasta asuin- ja liikerakennuskokonaisuudesta, Resiina-korttelista. As Oy Oulun Pillipiipari valmistui toisessa vaiheessa vuonna 2019. Kokonaisuus tulee jatkossa käsittämään yhteensä neljä kaksitoistakerroksista asuintornia ja niitä yhdistävän kaksikerroksisen toimisto- ja liiketilamassan. Ahtaasta tontista johtuen asukkaiden yhteiset oleskelupihat on sijoitettu terassirakenteena kolmannen kerroksen tasolle, kaksikerroksisen osan päälle. Asuintornien ylimpiin kerroksiin on varattu yhteiskäyttöiset terassit ja Viskaaliin lisäksi yhteiset saunatilat. Maantasopiha jää lähinnä liikenne- ja huoltokäyttöön ja sen lisäksi tarvittavat autopaikat on sijoitettu kahteen maanalaiseen kellarikerrokseen.


Tornit ovat pinnaltaan valkoiseksi rapattuja. Peltilamelliset parvekkeiden kehykset ja ylimmän kerroksen julkisivut ovat eri torneissa eriväriset. Tornien väliset kaksikerroksiset toimisto- ja liikeosat on verhoiltu harmaalla profiilipellillä ja tornien jalustoissa on Rautatienkadun puolella käytetty myös tummaa punatiiltä. Kansirakenteet ovat luonnonharmaata maalattua betonia.


Ensimmäisessä vaiheessa toteutettavissa As Oy Oulun Resiinassa on 56 ja As Oy Oulun Viskaalissa 64 asuntoa. Toisessa vaiheessa valmistuneessa As Oy Oulun Pillipiiparissa on 80 asuntoa. Toimistotiloja rakennuksissa on yhteensä 2700 brm².


  • Valmistumisvuosi 2014-2019

  • Tilaaja YIT Rakennus Oy, Oulu

  • Laajuus As Oy Oulun Resiina, 7 600 brm² As Oy Oulun Viskaali, 8 300 brm² As Oy Oulun Pillipiipari, 8500 brm²

bottom of page