top of page

Perkkaan päiväkotiEspoo rakennuttaa seuraavien neljän vuoden aikana yhteensä kahdeksan koulua ja päiväkotia uudenlaisella Public Private Partnership -mallilla (PPP). PPP-malli kannustaa kestäviin ratkaisuihin ja se on osa Koulut kuntoon -ohjelmaa, jonka avulla varmistetaan kouluille ja päiväkodeille terveet ja turvalliset tilat. Suunnittelemme Espoon PPP-kohteista neljä; Kilon koulun ja päiväkodin, Nauriskasken koulun sekä Perkkaan ja Nöykkiönniityn päiväkodit.


Perkkaan päiväkoti on osa Espoon PPP- hanketta ja se on suunniteltu 12 päiväkotiryhmälle. Päiväkoti rakennetaan purettavan Perkkaanpuiston koulun ja päiväkodin tontille Espoon Leppävaaraan.

Espoon PPP- hankkeen päiväkotien konseptisuunnitelman mukaiset, keskenään identtiset 2 ryhmän yhteiset päiväkotisolut sijoittuvat sakaramaisesti kahteen kerrokseen yhteistilojen ympärille. Päiväkodin yhteiskäyttöiselle keskialueelle sijoittuvat monitoimisali, ruokailutilat, päiväkodin yhteiset ryhmätilat sekä perhe- ja konsultaatiotilat. Rakennuksen huoltopihan puoleiseen sakaraan sijoittuvat keittiö, henkilökunnan työskentely-, tauko- ja sosiaalitilat sekä nassikkapainihuone.


Sakaramaisen pulpettikattoisen rakennuksen pääasiallisena julkisivumateriaalina on vaalea levytys, joka koostuu kolmesta vaalean sävystä. Vaaleita pintoja täydentävät tiilenpunaiset, okrankeltaiset ja vihertävät tehostevärialueet. Toisen kerroksen päiväkotisoluihin johtavien ulkoportaiden keltaisissa ja punaisissa säleikköseinissä on pyöreitä aukotuksia. Piharakennuksissa toistuvat päärakennuksen julkisivumateriaalit ja värit.


Rakennus sijoittuu osittain kallioiselle rinnetontille rinteen puoleen väliin. Rakennuksen sakarat rajaavat pihaa liikennemelulta sekä jakavat piha-aluetta pienten ja isompien lasten erilliseen käyttöön. Piha-aluetta rajaavat myös varastorakennukset, melumuuri ja aita. Piha-alue on suunniteltu Espoon PPP- hankkeen päiväkotien pihakonseptin mukaisesti erilaisiin vyöhykkeisiin.


  • Valmistumisvuosi 2023

  • Tilaaja Espoon kaupunki

  • Laajuus 2928 brm² + varastojen osuus 184 brm²

bottom of page