Parkanon koulukampus Kaarna


Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna sijaitsee Parkanon keskustassa, Kirkkopuiston reunalla. Kesällä 2019 valmistunut rakennus on kaupungin maamerkki vieressä kulkevalle Kolmostielle päin, jota kohti sen valkeana loistava pääsisäänkäynti juhlavine rinneportaineen avautuu.

Kaarnassa käy koulua 750 peruskoululaista ja lukiolaista, ja se on myös monipuolinen kulttuurin, harrastamisen ja tapahtumien paikka.


Rakennuksen sydän on keskusaula, jonka ympärille muut tilat jäsentyvät. Sen kyljessä on 300-paikkainen Wrede-sali nousevalattiaisine monitoimikatsomoineen ja täyskorkeine näyttämöineen. Aula toimii koulun ruokailu- ja oppimistilana sekä salin lämpiönä. Päiväkäytössä sali jakautuu siirtoseinin eri kokoisiksi opetustiloiksi.


Alakerrokseen sijoittuu myös liikuntasali, jossa on 200-paikkainen katsomo ja tilaa täysikokoiselle salibandykentälle.


Perusopetuksen tilat on sijoitettu soluihin noppamaisiin rakennusmassoihin. Joka solun keskellä on oppimistori näyttämöineen ja ilmiöseinineen. Oppimisalueet ovat muunneltavia, joten ne mahdollistavat sekä ilmiö- ja projektioppimisen että rauhallisemman pienryhmäopiskelun.


Kaarnan julkisivuilla vaihtelevat vaalea tiili ja eläväpintainen rimalautaverhous. Tiiliseinien värilliset rappaukset ja puuseinien ikkunakehykset keventävät julkisivun ilmettä. Puupintoja on myös Wrede-salissa ja aulassa kuultokäsitellyn betonin parina. Oppimistiloissa värejä on käytetty räväkämmin, ja joka oppimisalueella on oma tunnistevärinsä. Rakennus on toteuttu elinkaarimallilla YIT:n kanssa.

(Kohteen kuvat: Aukusti Heinonen)


  • Valmistumisvuosi 2019

  • Tilaaja Parkanon kaupunki

  • Laajuus 8000 m²

OULUSSA
Kauppurienkatu 12b

90100 Oulu

HELSINGISSÄ
Bulevardi 5 A 10

00120 Helsinki

LASKUTUSOSOITE

Paperilaskut:

Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

PL 46375

00063 LASKUNET

Verkkolaskut:

Y-tunnus 2557243-5

Verkkolaskuosoite 003725572435

Operaattori OpusCapita Group Oy
OVT-tunnus E204503

AAA Luottoluokitus | RALA-pätevyys | ATL jäsenyys