top of page

Oulun Nallikarin leirintäalueen Poiju-korttelin aluesuunnitelmaNallikarin Lomakylän merenranta-aluetta uudistettiin rakentamalla alueelle 22 modernia ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettua villaa. Vähäeleiset ja ulkomuodoltaan ajattoman raikkaat puurakennukset ovat kuin maisemankatselupaviljonkeja. Terassien viistetyt sivuseinät antavat suojaa säältä ja katseilta. Villojen vaaleat ja lämpimät puun sävyt sointuvat kesällä ympäröiviin koivuihin ja talvella lumen peittämään maisemaan.


Poiju-korttelin aluesuunnitelma laadittiin Oulun Nallikarin matkailualueen palvelutoimintoihin niveltyvän uuden lomamökkikokonaisuuden suunnittelun pohjaksi. Lähtökohtana suunnittelussa oli omaleimaisen ja imagoltaan korkeatasoisen majoitusalueen muodostamien. Aluesuunnitelman tarkoituksena oli mm. tutkia tiiviiksi kaavaillulle alueelle sijoittuvien rakennusten suuntausta siten, että jokaisen rakennuksen yksityisyys ja maisemaan avautuminen pystyttäisiin maksimoimaan.


Omakotimaiset Poiju Villat on suunniteltu pitempääkin majoittumista varten. Kaikissa villoissa on sauna, kaksi makuuhuonetta, tupakeittiö oleskelutiloineen, takka ja isot iltapäiväaurinkoon suunnatut ikkunat. Huoneistot avautuvat suuren terassin kautta nurmipihalle, jonne on istutuksilla rajattu myös puolijulkista oleskelutilaa. Yksityisyyden säilyttäminen, sekä näkymien ja luonnonvalon maksimointi tiiviillä rakennuspaikalla vaati persoonallisen ratkaisun tilojen ja ulkoisen hahmon suhteen.


Yksittäisten huoneistojen lisäksi osa rakennuksista on paritaloja, joista kaksi on yhdistettävissä jopa 12 hengelle. Suurin villoista, Villa Kippari, sijaitsee lähimpänä rantaa ja sopii myös kokouksiin ja illanviettoihin.


  • Valmistumisvuosi 2016

  • Tilaaja Nallikari Seaside Oy

  • Laajuus noin 2,4 ha Villat 1768,5 brm2

  • Suunnitteluyhteistyössä Sito Oy

bottom of page