top of page

Merenojan yhtenäiskouluMerenojan uusi yhtenäiskoulu rakennettiin Kalajoelle korvaamaan käyttöikänsä päähän tulleet ala- ja yläkoulun rakennukset. Koulurakennuksen yhteyteen rakennettiin Merenojan liikuntahalli palvelemaan koululiikuntaa, harrastetoimintaa ja ammattiurheilua.


Yhtenäiskoulussa opiskelee yhteensä noin tuhat 1.-9. luokkalaista. Peruskoulun opetus- ja hallintotilojen lisäksi rakennuksessa sijaitsee erityisopetuksen tilat sekä Kalajoen lukion lisätiloja.

Rakennukseen tulo ja toimintojen löytäminen on tehty käyttäjille mahdollisimman helpoksi. Rakennuksen pääsisäänkäynti johtaa keskusaulaan, Plassille. Eri ikäryhmien oppilaille on omat tilavat sisäänkäyntinsä sekä vaate-eteisensä, joten ruuhkia ei pääse syntymään.


Pienimpien lasten ja erityisopetuksen oppimissolut, taito- ja taideaineiden opetus sekä rakennuksen julkisimmat tilat, ruokalana toimiva aula, auditorio ja liikuntahalli, on sijoitettu rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevat loput opetussoluista. Hallinnon tilat sijaitsevat keskeisesti pääportaan läheisyydessä ja niistä on näköyhteys pääaulaan. Oppilashuollon ja lukion tilat ovat hieman sivummalla omassa rauhassaan mutta kuitenkin hyvin saavutettavissa.


  • Tilaaja YIT Suomi Oy, Kalajoki

  • Valmistumisvuosi 2020

  • Laajuus 13200 brm²

bottom of page