Merenojan yhtenäiskoulu


Merenojan uusi yhtenäiskoulu rakennettiin korvaamaan käyttöikänsä päähän tulleet ala- ja yläkoulun rakennukset. Koulurakennuksen yhteyteen rakennettiin Merenojan liikuntahalli palvelemaan koululiikuntaa, harrastetoimintaa ja ammattiurheilua.


Yhtenäiskoulussa opiskelee yhteensä noin 1000 1.-9. luokkalaista. Peruskoulun opetus- ja hallintotilojen lisäksi rakennukseen on sijoitettu erityisopetuksen tilat sekä Kalajoen lukion lisätiloja.

Rakennukseen tulo ja toimintojen löytäminen on tehty käyttäjille mahdollisimman helpoksi. Rakennuksen pääsisäänkäynti johtaa keskusaulaan, Plassille. Eri ikäryhmien oppilaille on omat tilavat sisäänkäyntinsä sekä vaate-eteisensä, jolloin ruuhkia ei pääse syntymään.


Pienimpien lasten ja erityisopetuksen oppimissolut, taito- ja taideaineiden opetus sekä rakennuksen julkisimmat tilat, ruokala-aula, auditorio ja liikuntahalli, on sijoitettu rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevat loput opetussoluista. Hallinnon tilat sijaitsevat keskeisesti pääportaan läheisyydessä ja näköyhteydessä pääaulaan. Oppilashuollon ja lukion tilat sijaitsevat hieman sivummalla omassa rauhassaan mutta kuitenkin hyvin saavutettavissa myös rakennuksen ulkopuolelta.


  • Tilaaja YIT Suomi Oy

  • Valmistumisvuosi 2020

  • Laajuus 10630 brm²