top of page

Maunulan kirkon sisustusArkkitehti Ahti Korhonen on suunnitellut Helsingin Maunulan kirkon, joka valmistui vuonna 1980. Korhonen oli ansioitunut yhdyskunta- ja asuinrakennussuunnittelun saralla ja toimi professorina Teknillisessä korkeakoulussa.


Vuonna 2018 Lukkaroinen Oy sai suunnittelutehtäväksi kirkkorakennuksen sisätilojen korjaussuunnittelun. Suunnittelun kantavana ajatuksena on rakennuksen alkuperäisen arkkitehtuurin kunnioittaminen. Rakennuksen tyyliä leimaavat selkeät linjat sekä puu- ja betonipinnat sisätiloissa. Uudet puu- ja nahkapintaiset kalusteet täydentävät sisätilojen rauhallista värimaailmaa.


Kirkkorakennuksen sydän on seurakunta- ja kirkkosali, joka toimii seurakunnan toiminnallisena keskuksena sekä tapahtumatilana. Suunnittelutehtävään kuului myös uusien alttarikalusteiden suunnittelu. Pyöreä mittatilaussohva muodostaa rukoustilan, joka sulautuu osaksi rakennuksen alkuperäistä arkkitehtuuria. Alttarialueen viereen sijoitettu rukoustila tukee seurakunnan tehtävää jäsenten osallistamisesta jumalanpalvelukseen ja kirkollisiin tapahtumiin.


Kirkko- ja seurakuntasalin lisäksi uudistettiin muun muassa rakennuksen keittiö, nuorison kerhotilat sekä toimistotilat.


Rakennuksen käyttäjinä toimivat helsinkiläiset seurakunnat Petrus församling sekä Oulunkylän seurakunta.


  • Valmistumisvuosi 2019

  • Tilaaja Helsingin seurakuntayhtymä

  • Laajuus 1140 brm²

  • Suunnitteluyhteistyössä Lukkaroinen Arkkitehdit ja Arkkitehtitoimisto Juhani Aalto

bottom of page