top of page

LumiareenaLumiareena on hirsinen monitoimiareena Pudasjärvellä Iso-Syötteen laskettelurinteiden alla. Sen tarkoitus on piristää Syötteen alueen matkailua ja käyttöä etenkin kesäaikaan.


Kaksikerroksiseen Lumiareenaan sijoittuvat muun muassa areenasali, ravintola sekä Iso-Syötteen keskusvaraamon toimintoja. Pääsisäänkäynti vie rinteiden puolelta toisen kerroksen ravintolaan, josta näkee lasiseinän läpi rinteisiin. Alempaan kerrokseen sijoittuvat 400 neliömetrin kokoinen sali, jota voidaan käyttää esimerkiksi juhliin ja konsertteihin, sekä kuntosali.


Ravintola jatkuu kiinteänä viereisen monitoimirakennus Safaritalon puolelle. 2000-luvun alussa valmistuneeseen Safaritaloon sijoittuu myös sauna- ja kokoustiloja sekä vuokraamotoimintaa. Se puolestaan liittyy putkella vastarakennettuun huoneistohotelliin. Näin Iso-Syötteen rinteiden alle muodostuu kolmen erillisen rakennuksen yhteen kytketty ryhmä.


Lumiareena on rakennettu painumattomasta hirrestä, joka rautavihtrillikäsittelyn vuoksi harmaantuu ladonväriseksi. Myös muodoltaan talo on pelkistetty, maastosta nouseva kappale.

  • Valmistumisvuosi 2019

  • Tilaaja Pudasjärven kaupunki (hanke- ja luonnossuunnitteluvaihe) ja Rakennusliike Lapti Oy (toteutusvaihe)

  • Laajuus 1400 m²

bottom of page