Laakson yhteissairaala


LATU suunnitteluryhmä laatii parhaillaan Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelmaa, jonka rinnalla on valmisteltu kaupungin asemakaavan muutosta Laakson alueelle. Arkkitehtiryhmä Laakson LATU on neljän arkkitehtitoimiston muodostama työyhteenliittymä, johon kuuluvat kotimaiset arkkitehtitoimistot Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, AW2-arkkitehdit, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy sekä UKI Arkkitehdit Oy.


Laakson yhteissairaalaan keskitetään Helsingin kaupungin ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) laaja-alaista psykiatrista sairaalahoitoa, Helsingin kaupungin somaattista sairaalahoitoa ja HUSin vaativaa neurologista kuntoutusta. Sairaalaosastojen lisäksi yhteissairaalaan sijoittuu toimintaa tukevaa polikliinistä toimintaa hoitoketjujen joustavuuden ja hoidon laadun turvaamiseksi.


Laakson yhteissairaalaan tullaan keskittämään toimintaa tukevaa tutkimustoimintaa ja yhteissairaalasta kehitetään kansainvälisesti merkittävää osaamisen keskittymää. Yhteissairaalaan sijoittuu psykiatrian, neurologian ja geriatrian opetustoiminnan tiloja. Toiminnan kehittämisessä hyödynnetään yhteistyötä Meilahden kampuksen kanssa, sekä synergiaetuja psykiatrian ja somatiikan kesken.


Laakson sairaala-alueelle on tulossa tiloja yhteensä noin 930 potilaspaikalle. Sairaansijat tulevat sijoittumaan uudisrakennuksiin ja poliklinikat sekä opetus- ja tutkimustilat säilyviin, peruskorjattaviin rakennuksiin. Hankkeeseen pääset tutustumaan lisää LATU:n sivustolla https://www.laaksonlatu.fi/.


  • Tilaaja: Helsingin kaupunki ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS)

  • Hankkeen laajuus: n. 150 000 brm2

OULUSSA
Kauppurienkatu 12b

90100 Oulu

HELSINGISSÄ
Bulevardi 5 A 10

00120 Helsinki

LASKUTUSOSOITE

Paperilaskut:

Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

PL 46375

00063 LASKUNET

Verkkolaskut:

Y-tunnus 2557243-5

Verkkolaskuosoite 003725572435

Operaattori OpusCapita Group Oy
OVT-tunnus E204503

AAA Luottoluokitus | RALA-pätevyys | ATL jäsenyys