top of page

KYS Kaarisairaala ja Puijon sairaalan peruskorjausvaihe 1Kaarisairaala on Puijon sairaalan uudisosa, jonka ydintoimintoja ovat leikkaustoiminta, synnytysosasto ja teho-osastot. Tätä niin sanottua kuumaa sairaalaa täydentävät poliklinikat, välinehuolto sekä muut tukipalvelut.


Kaarisairaalan yhteyteen liittyy peruskorjausosa 1, johon uudisosan kuumat toiminnot jatkuvat saumattomasti. Täysin uusittu peruskorjausosa sisältää leikkaustoimintaa, sydänkeskuksen, kliinisen patologian ja laboratorion. Lisäksi laajennusosan 1. kerroksen poliklinikka jatkuu yhtenäisenä peruskorjausosan pääkerrokseen. Toisiaan tukevat hoitoprosessit on sijoitettu lähekkäin, jotta tilankäyttö ja toiminta on tehokasta ja toimivaa.


Uudisrakennuksessa on neljä maanpäällistä kerrosta, kellari sekä tekninen kerros. Rakennusta muotoili tiivis rakennuspaikka: ympärillä on toimivia sairaalarakennuksia ja korkeutta puolestaan rajoitti läheisen helikopterikentän noususektorit. Tarkan sovituksen myötä rakennus muodostaa tiivistä ja miellyttävää, kaupunkimaista ulkotilaa rakennusten välille. Katseenvangitsijana ja rakennukselle identiteettiä luovana elementtinä pääjulkisivussa on lasinen kaksoisjulkisivu, jossa on Jaana Partasen graafinen taideteos "Evoluutio".


Rakennusmassaa ja kerroksia jakaa kaksi aulatilaa: sisäkatu sekä kolmiopiha, jotka luovat mukavia näkymiä ja helppoa orientoituvuutta. Niissä olevat lasiseinät ja kattolyhdyt tuovat myös luonnonvaloa rakennuksen sisäosiin.


  • Valmistumisvuosi 2015-2018

  • Tilaaja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Kuopio

  • Laajuus Uudisrakennus 35 750 brm² Peruskorjattu osa 18 075 brm²

  • Suunnitteluyhteistyössä Partanen & Lamusuo Oy


bottom of page