top of page

K-citymarket KaakkuriKaakkurin suuralue on Oulun huomattavimpia aluekeskuksia. Moottoritielle näkyvää laajaa kaupallista aukiota rajaa etelän suunnassa K-citymarketin rakennusmassa. Rakennuksessa on etelään päin kallistuva loiva pulpettikatto. Julkisivujen päämateriaaleina ovat lasi ja vaaleaksi kuultorapattu tiili sekä vähäisessä määrin punatiili. Pääjulkisivun suuri lasipinta antaa rakennukselle kevyen ja avoimen perusilmeen.


Julkisivun edessä oleva katos on verhoiltu alapinnastaan puulla. Kesäaikana puutarhamyymälän katteena käytetään kevyttä purjekatosta. Rakennuksen eteläsivulla on koko julkisivun pituinen ikkunanauha, joka pimeän aikaan näkyy valojuovana moottoritielle.


Rakennuksen sisäänkäynnit sijoittuvat parkkipaikkojen puolelle luoteisnurkkaan ja pohjoissivulle. Pääaula toimii rakennuksen sisäisenä, itä-länsi-suuntaisena jalankulkuväylänä. Kauppaketjun omat laajat valikoimat avautuvat aulan eteläpuolelle. Pohjoissivun etumyymälät luovat pääaulaan dynaamista tunnelmaa. Korkean lasiseinän ansiosta etumyymälöiden yli siivilöityy aulaan runsas ja viihtyisä luonnonvalo pohjoiselta taivaalta.


  • Valmistumisvuosi 2003

  • Tilaaja Ruokakesko Oy, Oulu

  • Laajuus 150 758 brm²

bottom of page