Jorvin sairaala



Jorvin sairaalan uusi osastorakennus täydentää sairaalakampusta ja uusii Jorvin sairaalan pääsisäänkäynnin. Sen tavoitteena on rakentaa yhtenäiset, toimintaa tukevat tilat erikoissairaanhoidon tarpeisiin.


Uudisrakennus sijoittuu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Jorvin sairaala-alueelle Espooseen. Siihen siirtyy somaattinen vuodeosastotoiminta, synnytystoiminta, lasten vuodeosasto- ja poliklinikkatoiminta, synnyttäneiden vuodeosasto sekä kuvantamisen tilat. Jorvin uuden osastorakennuksen toiminnalliset tilat jakautuvat viiteen kerrokseen, joiden lisäksi rakennuksessa on sisennetty ilmanvaihtokonehuone.


Uusi osastorakennus liitetään kiinteästi Jorvin sairaalan päärakennusosaan ja Jorvin sairaalan uusi pääsisäänkäynti siirretään uuteen osastorakennukseen. Rakennus muodostaa korttelissa olevien rakennusten kanssa toimivan ja visuaalisen kokonaisuuden. Osastorakennuksen nauhamaiset, vaaleaa keraamista laattaa olevat julkisivut sopivat sairaalakampuksen muihin rakennuksiin. Omaleimaisuutta siihen tuo päätyjen ulokeaiheet, joihin istutettu kasvillisuus tuo vehreyttä niin ikkunoiden kautta sisätiloihin kuin ympäristöönkin.


Osastorakennus on moderni sairaala, jossa on toipumista edistävät yhden hengen potilashuoneet, hyvä luonnonvalon saanti tiloihin sekä viihtyisät aula- ja oleskelutilat. Tila ovat monikäyttöiset ja muuntojoustavat. Työympäristössä huomioidaan toiminnan sujuvuus ja eri toimintojen läheisyyden tuoma hyöty, mikä tuo turvallisuutta ja yhteistyön helpottumista.


  • Valmistumisvuosi 2020-

  • Tilaaja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS)

  • Laajuus 50 300 m²

  • Suunnitteluyhteistyössä arkkitehtiryhmä TRIANGELI: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja Uki Arkkitehdit Oy