HUS, Lohjan sairaalan psykiatrian uudisrakennus



Lohjan sairaalan psykiatrian uudisrakennus sijoittuu ensisijaisen sairaalarakennuksen koillispuolelle. Tilat on sijoitettu L-malliseen rakennusmassaan kahteen maanpäälliseen kerrokseen sekä kellarikerrokseen. Kellarikerroksessa on teknisiä ja huoltotiloja sekä väestönsuojatilat, joita käytetään henkilökunnan sosiaalitiloina. Psykiatrian avohoitotoiminta sekä päihdepalvelut sijoittuvat ensimmäiseen kerrokseen. Uudisrakennuksen 24-paikkainen vuodeosasto sijoittuu toiseen kerrokseen, jossa on yhden hengen potilashuoneita. Rakennus liittyy muuhun sairaalaan yhdyskäytävällä kellarikerroksesta ja ensimmäisestä kerroksesta.


Rakennushanke on HUS:n energiatehokkuuden kärkihanke. Energiamuodoksi on valittu maalämpöjärjestelmä, joka tuottaa suurimman osan uudisrakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergiasta.


  • Valmistumisvuosi 2017

  • Tilaaja HUS-Kiinteistöt Oy

  • Laajuus 5 713 brm²