Eläinlääkärikeskus Animwest



Eläinlääkärikeskus Animwest sijoittuu hahmoltaan ja ilmeeltään sopuisasti osaksi Seinäjoella sijaitsevan raviradan rakennusryhmää. Asiakassisäänkäynnit on sijoitettu selkeästi rakennuksen pääjulkisivulle. Istutusalue jakaa suureläinpuolen sisäänkäynnin erilleen rakennuksen pääovesta, josta on kulku kunnallisiin eläinlääkäritiloihin, pieneläinklinikkaan ja toimistotiloihin. Toisessa kerroksessa sijaitsevat toimistot ovat vapaasti jaettavissa olevaa hallimaista tilaa ilman keskialueen pilareita.


Julkisivuosat on sommiteltu vaakasuuntaisiksi, jotta ne sopivat viereisiin rakennuksiin. Pääasiallinen materiaali on PVDF-pinnoitettu kuumasinkitty teräspelti. Suureläinten liikutteluun käytetyillä alueilla julkisivupinta on betonia tai puuta. Betonijulkisivuja on elävöitetty graafisella betonilla toteutetuilla rakennuksen toimintaa kuvaavilla aiheilla. Rakennuksen väriskaala on pääosin neutraali; poikkeuksen muodostaa kaakkoisjulkisivun auringonsuojasäleikkö, jota piristää vihreä polttoväri.


  • Valmistumisvuosi 2014

  • Tilaaja KOy Seinäjoen Animwest

  • Laajuus 2 500 brm²