Dentopolis


Dentopolis on suun terveydenhoidon, tutkimuksen ja opetuksen keskittymä Oulussa. Siellä toimivat Oulun kaupungin suun terveydenhuolto, Oulun yliopiston hammaslääketieteen opetus ja tutkimus sekä Oulun ammattikorkeakoulun suuhygienistiharjoittelu.


Dentopolis sijaitsee Kontinkankaalla Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksen vieressä ja yhdistyy siihen paviljonkimaisella ravintolaraitilla. Vanha, sisäilmaongelmainen Aapistien hammashoitola purettiin uudisrakentamisen myötä. Sen paikalle tehtiin päärakennuksen ja Dentopoliksen sisäänkäynnit yhdistävä kampusaukio.


Dentopoliksen pääjulkisivu on ruosteenruskeaa, pitsimäistä corten-terästä, ja muut julkisivut ovat kontrastisesti vaaleaa betonia naapurirakennuksiin sointuen. Kolmekerroksisessa rakennuksessa on opetustiloja ja toimistoja, mutta suurin osa kerroksista täyttyy hammashoitohuoneista.


Hoitohuoneiden taakse on sijoitettu hoitosoluja, henkilökunnan tukikohtia. Niiden kautta henkilökunta voi esimerkiksi konsultoida toisiaan ja hakea välineitä tai tarvikkeita. Solut mahdollistavat myös monihuonetyöskentelyn, jossa lääkäreillä voi olla hoidossa yhtä aikaa useita potilaita.


Sisätilat rytmittyvät kolmen korkean, luonnonvaloa keräävän aulan ympärille. Avaruutta ja pitkiä näkymiä on luotu lasiseinillä, -ovilla ja suurilla ikkunoilla. Eriväriset käytävät hohtavat pimeällä ulos saakka.


  • Tilaaja Suomen yliopistokiinteistöt Oy

  • Valmistumisvuosi 2017

  • Laajuus 10 200 m²

OULUSSA
Kauppurienkatu 12b

90100 Oulu

HELSINGISSÄ
Bulevardi 5 A 10

00120 Helsinki

LASKUTUSOSOITE

Paperilaskut:

Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

PL 46375

00063 LASKUNET

Verkkolaskut:

Y-tunnus 2557243-5

Verkkolaskuosoite 003725572435

Operaattori OpusCapita Group Oy
OVT-tunnus E204503

AAA Luottoluokitus | RALA-pätevyys | ATL jäsenyys