Laakson yhteissairaalan pää- ja arkkitehtisuunnittelu

Laakson yhteissairaalan pää- ja arkkitehtisuunnittelun sopimus allekirjoitettiin työyhteenliittymä Laakson LATU, Helsingin kaupungin sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kesken.

Kuva allekirjoitustilaisuudesta (vasemmalta Toni Väisänen, Jarmo Raveala, Maarit Vilander, Erja Erra, Vesa Vainiotalo, Matti Anttila, Mikko Lukkaroinen ja Matti Heikkinen).

Helsingin kaupunki ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ovat päättäneet Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman laatimisesta. Kaupunki ja HUS järjestivät keväällä julkisen kilpailutuksen Laakson yhteissairaalan pää- ja arkkitehtisuunnittelun hankinnasta. Kilpailutuksen kautta tehtävään valittiin LATU suunnitteluryhmä, johon kuuluvat oululainen Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy, helsinkiläinen AW2-arkkitehdit, tamperelainen Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy sekä oululainen UKI Arkkitehdit Oy. Kaikki neljä toimistoa ovat kokeneita sairaalasuunnittelutoimistoja. Kaupunkikuvan erikoisasiantuntijana hankkeessa toimii Hennu Kjisik.

Hankkeen suunnittelu on käynnistynyt ja sen alustava rakentamisaika on vuosina 2021 – 2026. Alueen asemakaavan muutos valmistellaan samanaikaisesti yhteissairaalan suunnittelun kanssa.

Voit lukea koko tiedotteen tästä.