Hiukkavaaratalon vihkiäisiä juhlittiin Oulussa 8.12.

Oulun Hiukkavaaran monitoimitalo (Hiukkavaaratalo) on aloittanut toimintansa elokuussa 2017. Talon vihkiäisiä vietettiin 8.12. Hiukkavaaratalossa toimii Hiukkavaaran koulu, päiväkoti Taikapolku, nuorisotalo Hiukkis sekä Hiukkavaaran omatoimikirjasto. Iltaisin talossa on kaupungin liikuntapalvelujen, Oulu-opiston, kulttuuritalo Valveen ja erilaisten järjestöjen toimintaa.

Hiukkavaaratalon päiväkodin ja koulun oppimisympäristöt ovat muunneltavia ja joustavia. Oppiminen tapahtuu pesissä, joissa eri oppimistilanteisiin on erikokoisia tiloja tai ne voidaan järjestää huonekaluja ryhmittelemällä.

Juhlaohjelmasta vastasi talon oma väki. Juhlaohjelman kohokohta oli musiikkinäytelmä Aarre.

Juhlapuheen pitänyt sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtaja Mika Penttilä korosti yhtenäisen peruskoulun luovan lähtökohdan kaupungin tarjoamille palveluille. Tavoitteena on tarjota parhaat palvelut saman katon alla, se on talon monipuolista ja tehokasta käyttöä.

Talon johtaja ja Hiukkavaaran koulun rehtorina toimiva Anne Moilanen kiitti Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy:tä ja Lemminkäinen Talo Oy:tä Hiukkavaaratalon upeasta suunnittelusta ja toteutuksesta.