Dentopoliksen vihkiäiset

Dentopoliksen vihkiäisiä vietettiin juhlavasti lauantaina 23. syyskuuta, kun rakennus pihoineen oli saatu kokonaisuudessaan valmiiksi. Rakennus on ollut käytössä jo tammikusta alkaen, vaikka julkisivun corten-pitsi paljastui vasta keväällä edestä puretun rakennuksen takaa ja kampusaukion viimeiset pihakivet naputeltiin paikalleen vain muutamaa päivää ennen virallisia avajaisia.

Dentopolis kokoaa hammaslääketieteen opetuksen, tutkimuksen ja hoidon yhteen rakennukseen Kontinkankaan kampukselle. Vihkiäisissä juhlapuheen pitänyt pääministeri Juha Sipilä pitää Oulua alan rohkeana edelläkävijänä, sillä Dentopoliksen laaja-alainen yhteistyömalli on ainutlaatuinen koko Suomessa. Tämä on hänen mielestään hyvä esimerkki alueen tekemisen meiningistä.

Useissa muissakin juhlapuheissa korostettiin oululaisen osaamisen ja yhteistyön merkitystä. Yhteistyöllä Dentopoliskin on suunniteltu. Käyttäjät ovat olleet aktiivisessa roolissa kehittämässä rakennuksen tiloja yhdessä arkkitehtien kanssa. Tilat on suunniteltu uusia toimintatapoja varten. Esimerkiksi hoitohuoneiden solumalli mahdollistaa hammaslääkärin monihuonetyöskentelyn ja yliopiston simulaatiotilat valmentavat tulevia hammaslääkäreitä entistä paremmin kädentaitoihin.

Rakennuksen vahvat mutta hallitut värit herättivät myös ihastusta juhlaväessä. Aulatilojen puuverhoukset tuovat tilaan arvokkuutta ja rauhallisuutta, mutta hoitohuonekäytävien reippaat värit rohkaisevat hoitohuoneeseen kulkevia. Vihkiäisten esittelykierroksilla kuultiinkin, kuinka keltainen ”aurinkokäytävä” saa erityisesti lapsiasiakkaiden hymyt huulille.